Bamboe disposables

Waarom zijn bamboe disposables duurzamer dan normale disposables? Dat heeft te maken met de gebruikte grondstoffen en de  verwerking van het materiaal. Daarnaast zien de disposables van bamboe er ook nog eens erg leuk én natuurlijk uit.

Believe duurzame disposables

Bamboe producten zijn natuurlijk niet de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continue worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, bioplastics, en producten gemaakt van palmblad. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoorde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment met duurzame disposables voor u samengesteld. U vindt deze in onze Believe brochure. 

Wat is bamboe?

Bamboe is de snelstgroeiende plantensoort ter wereld. De bamboeplant maakt ieder jaar nieuwe stammen aan, die razendsnel tot volwassen hoogte uitgroeien.

De stengels van de bamboeplant vormen de biobased grondstof voor bamboe producten. Producten van bamboe zijn heel stevig en daardoor prettiger in gebruik dan plastic disposables. Bovendien hebben ze een natuurlijke uitstraling.

Onze concepten

Bamboe is 100% composteerbaar volgens de internationale compost standaard EN 13432. Hierdoor kan het na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen (cradle to cradle).

Disposables van bamboe zijn smaakneutraal, olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Ook zijn ze geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 200 graden. Nieuwsgierig naar onze bamboe bekers, prikkers en serveerbootjes? Bekijk ze in onze brochure.

Bamboe bekers

Bamboe prikkers

Bamboe servetten dispenser

Bamboe serveerbootje