Bagasse disposables

Bagasse oftewel suikerrietpulp is het afvalproduct van de suikerrietproductie. Dit product is uitermate geschikt voor het maken van duurzame disposables zoals borden, bakken en cups.

Believe duurzame disposables

Suikerriet producten zijn natuurlijk net de enige duurzame disposables. Er is steeds meer mogelijk. Continu worden er nieuwe duurzame oplossingen bedacht en grondig getest voordat ze op de markt worden gebracht. King volgt dit op de voet. Je hebt bijvoorbeeld kartonnen bakken en bekers, houten disposables en producten gemaakt van palmblad en bamboe. Om te voorkomen dat u door de bomen het verantwoord beheerde bos niet meer ziet, heeft King een kernassortiment duurzame disposables voor u samengesteld. U vindt deze in onze Believe brochure.

Wat is bagasse?

Suikerrietpulp of bagasse is het vezelachtige afval wat overblijft nadat het sap uit de suikerrietstengels is geperst.

Suikerrietpulp heeft een hoog cellulosegehalte; circa 50%, meer dan hout. Het voelt papierachtig aan en is vaak wit van kleur. Als we naar disposables kijken wordt deze hernieuwbare bron met name gebruikt voor borden, bekers en bakken. Deze producten zijn volgens de norm EN-13432 geproduceerd, wat inhoudt dat ze composteerbaar zijn.

Voordelen

Een groot voordeel van bagasse is de beschikbaarheid. Rietsuiker is snel groeiend, want vaak kan na 6 maanden al geoogst worden.

Bovendien kan uit één stengel rietsuiker wel 50 disposable borden gemaakt worden. Bagasse disposables zijn geschikt voor zowel koude als warme gerichten en dranken. Daarnaast zijn ze meestal koelkast- en magnetronveilig.

Maar ook voor warme pasta gerechten, soep en salades is een disposable gemaakt van suikerrietpulp uitermate geschikt.

Ronde saladebak – suikerriet

Bak suikerriet met vast deksel

Bord bagasse – rond

Bord bagasse – vierkant