circulaire-economie-afval-scheiden

Afval scheiden

Jaarlijks gooien we per persoon bijna 500 kilo afval weg. Elke dag openen we gemiddeld wel zeven verpakkingen. Gelukkig kunnen we veel afval scheiden en hergebruiken, maar dan moet het wel goed gescheiden worden.

Afval scheiden

Door afval te scheiden blijft er minder gewoon restafval over. Minder restafval betekent minder belasting voor het milieu. Want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen. De belangrijkste materialen die gescheiden moeten worden zijn glas, papier, GFT en plastic. Met het scheiden van afval bespaart u kosten én levert u een bijdrage aan het milieu. Vervolgens kunnen grondstoffen gerecycled worden.

Afvalbakken van BonTon

De nieuwe afvalscheidingsmodule van BonTon is volledig gemaakt van gerecycled polypropyleen kunststof uit bouw- en sloopafval en grofvuil.

Bij de productie is gebruik gemaakt van gerecyclede kunststoffen waardoor iedere unit een uniek uiterlijk heeft. De BonTon afvalbakken zijn eenvoudig aan elkaar te klikken tot een complete afvalscheidingsunit. De module heeft een kunststof binnen-emmer inclusief aluminium bekerhouder om de ingezamelde bekers netjes te stapelen.